Kawan2 yg saya Sayang

Sunday, August 2, 2009

My Collection ~1~

lalala~~ lalala~~
ni SEBAHAGIAN koleksi yang saya simpan. untuk entry pertama kaseh tayang koleksi vcd n dvd Jdorama, Drama SP, ade sikit movie, anime n konsert...

huhuhu~ Kaseh memang kipas susah mati dgn drama jepun n manganime... no wonderlah kalau korang perasan cerite2 Kaseh tu ade pengaruh jepun sket kan...

cuma sejak kebelakangan ni je minat saya dah beralih arah ke Korea. tp juz minat lagu n artis die je... drama2 korea setakat ni x minat sangatlah. cuma pernah gile sekejap ngan Full House n BOF. BOF tu pun malas nak tgk ending sbb bosan... ending die sama je mcm taiwan or japan version.


http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com



http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com



Drama yang paling meninggalkan kesan di hati saya :
1) 1 Litre Of Tear... (percayalah, bukan setakat 1liter air mata, mahu sebaldi air mata menangis tengok drama ni. tak percaya tengok sendiri.) http://emo.huhiho.com

2) GTO... (ini 1st high school drama yg Kaseh tengok n 1st drama jepun yg start popular kat malaysia. tym tu thn 1998.)
3) Nodame Cantabile... (Klu drama yg 1st td korang menangis sbb cite die sedih sesangat but cite ni plak korang akan nangis sbb cite die lawak tahap karma! http://emo.huhiho.com
harus berselirat segala usus diperut sbb mmg lawak habis. sbb drama ni juga Kaseh mula meminati muzik orkestra)
4) Hana-kimi... (ahh~ tak payah citelah psl drama ni. mmg popular habis. yang bukan kaki Jdorama pun tahu. cite die mmg best.)
5) Nobuta Wo Produce... (Cerita ni juga ant yg terbest dlm carta kaseh. suka trademark Akira..."Akira Shock!"... Kawaii~)
6) Last Friends...(Story line die mmg superb. no wonder lah drama ni menang byk award. Kaseh suka lakonan Ryo Nishikido dlm drama ni. jahat gile. sy suka lelaki yang sometime nampak jahat.hahaha~)
7) Ryusei No Kizuna... (cite ni superb jugak. pasal 3 beradik yg mencari pembunuh ibubapa mrk. ending die mmg diluar jangkaan.Best!)
8) Bloody Monday... (Mmg teruja tgk cerita ni dr awal sampai akhir. tp geram sikit time ending die. mcm tergantung... ke ada sambungannya lagi?)
9) Yamada Taro Monogatari... (cite ni mengenai seorang pelajar miskin yg dianggap putera kaya dan berkedudukan. dia x pernah pun kata die anak org kaya, tp diorang semua je yg anggap gitu.huhuhu~ pun best gak.)
10) Hana Yori Dango... last but not least...(layan je... semua version Kaseh tgk. novel pun ade. nak kate fanatik x juga tp seronok tengok keakraban F4)

Nak ikutkan banyak lg ni... tp cukuplah ni... payo nak cite semua buat ape. hehehe~

Konsert... sy kipas susah mati NewS http://emo.huhiho.com
so sy ada kebanyakan koleksi NewS. DBSK pun ade juga... lagi ada Arashi n Kat-tun.... itu saja setakat ni. lepas ni mungkin nak cari SS501... sbb sy sedang menggilai boy band ni sekarang... hehehe~(nak tgk konsert mrk. dgr khabar nak dtg m'sia hujung thn ni...)

Anime pula... Ourant High School Host Club! anime ni mmg superb. dijamin akan pecah perut tgk cite die... n sekarang sy tengah cari masa nak redah KL, cari Hayate the Combat Butler. cite ni pun agak kesengalan dan x boleh blaa~~lalala~~

Yg terbaru... sy nak cari Atashinchi no densha, Mr. Brain n Orthros No Inu...(bila nak pegi shoping ek?)http://emo.huhiho.com


Tulus dari hati…

8 comments:

Miss Kira said...

yg hayate the combat butler..
kira dah tgk..
mmg best la...
xp kira x li dvd la..
tgk on9 ja..
heheehe..
x rugi la klau beli cita tu..
ouran pun best gak..
kira suka kyoya.. hehehe

~:: Izzati ::~ said...

org suka hanakimi...
:D

YONG JIAO XIU said...

hehehe byk gak yg sy tak tengok lagi. dah try Change? best siot yang tu, hajat nak suggest kat RTM or TV3 suruh mainkan kat tv coz boleh jadi teladan tuk our politician. huhuhu.
sy ketua pirate so memang semua dwld je wat koleksi sendiri je bukan wat meniaga. hehehe.

YONG JIAO XIU said...

anime yang layan kebanyakan style bleach, shaman king, naruto, dragonball, sailormoon, D.N angel, tsubasa chronicle yang sambungan card captor sakura. hehehe suma dwld je hahaha memang ketua pirate lah.

wAtashiwa Nemo-cHan said...

kaseh~~~~~~~~
jom p konsert ss501 sesamer.....
hakoo nk ikut~~~~
leh mula kumpul duwet

Anonymous said...

kak kaseh try rr tgk 'god(?)save our king/kyo kara maoh'....
best glew....
-jas-....

wAnNor said...

wahh..
byk gile..
kite tgk on9 je..
x sanggup nk bli..
blh pnjm le kalo gitu..
huhu

Kaseh Esmiralda said...

Kira : x puas tgk on9. nak juga beli dvd die. kat animax plak x de mase nak tgk. huhuhu... Kyoya sempai~ cool tu. Kaseh minat Hunny Sempai~ kawaii~~

Izati : masuk carta Kaseh tu...

Yong : Change x cube lg. sbb tau cite psl politik so, mmg lmbt sketlah. hehe~...woo~ semua anime yg Yong sebut tu Kaseh minat n ikuti juga. -ko ketua pirate, kaseh penonton tegar, bleh jd supplier kaseh tak?

Nemo : jom... aku nak gi tempah tiket ni. ko nak join tak. konsert tu hujung bln 9

Jas : Tau anime tu best tp byk sgt seasonlah. jenuh nak start ni. huhuhu~ (Supplier-Yong ko ade x cite ni?)

Wannor : bleh... tadda hal punye~