Kawan2 yg saya Sayang

Thursday, July 30, 2009

Uhuk... uhuk... tulun~ Kaseh demam...

adoi~~
mula2 tersedak waktu tonton Harry Potter kat TGV kelmarin(hari selasa-time jiwa tgh kacau tu)... siapalah yg dok sebut2 nama Kaseh ni? (ke ade yg tengah ngumpat aku tak...http://emo.huhiho.com)

pas tu melarat-larat pula sampai ke rumah. semalam(Rabu)... tekak dah mula sakit(petanda tu)...
dan hari ni Kaseh betul2 dijangkiti demam selsema+batuk2...

Argh~ Kaseh x suke demam(siapa yg suke sakit, sila angkat mouse korang!http://emo.huhiho.com)... pagi tadi sebelum pergi kerja saya teguk 2 sudu ubat batuk plus 2 biji panadol.

ok... i feel better now~

... but sudently batuk saya makin menjadi-jadi waktu kat tempat kerja. http://emo.huhiho.comnende~~?? kan aku dah makan ubat. teruknye~... Kaseh telan 3 biji ubat batuk yg ada dlm simpanan(ubat tu tablet yg kena hisap)...

batuk dah boleh dikawal tp rase mcm panas badan masih x surut. Kaseh x puas hati. telan separuh papan panadol lagi(gile sungguh!)... bersungguh nak elak demam dari terus melarat punye pasalhttp://emo.huhiho.com.

tunggu masa nak balik. siap berchenta lagi ngan jam punch card gara-gara nak balik awal http://emo.huhiho.com.

tepat jam 5.00 Kaseh cabut~

sempat upload AITDS last chapter... and diz entry also...

ok... now s-saya... err, ap-apa lagi n-nak t-t-tulis niiii..........................................................................................................................


CHIK DONUT : Maaf ye semua... sy Cik Donut, house mate Cik Kaseh. sekarang ni cik Kaseh dah pengsanhttp://emo.huhiho.com kat atas katil sebab over doss... Bingai betul mak cik ni. sib baik x jumpa road block waktu drive balik tadi... kalau tak percuma je kena tahan sebab berada dalam pengaruh dadah http://emo.huhiho.com.

6 comments:

MaY_LiN said...

aish..
smg cepat cembuh!!!
[~_~]

TiEcA @ EkA said...

jgn lupe g klinik ea..
almaklumlah..
skunk ni da de virus h1n1..
my friend pon kne simtom cmtuh..
n rmi da kne suspek h1n1..
so cpt la g check before trlmbt..
n smoga cpt smbuh gak ea..

;))

Sue said...

salam kaseh...
cuber kaseh amalkn petua nih..
setiap pagi bgn dr tido kaseh minum segelas air masak tuk 1st week. then 2nd week minum 2 gelas.then tambahkan jd 3 gelas for the another week. insya-allah kaseh jarang didatangi penyakit spt demam, selsema n batuk...
sya dah lama amalkan petua nih. alhamdulillah dalm setahun cuma 1 or 2 kali jer pg klinik jumpa doctor sbb kena gak amik antibiotik klu demam tak kebah2.

bab minum air tu, kaseh kena buat bila kaseh bangun jer dpd tido. lagi satu ia melawaskan sistem pembuangan kiter. dgn kata lain cuci perut...

aper2 pn semoga kaseh cepat2 sembuh yea....

Sue said...
This comment has been removed by the author.
Sue said...
This comment has been removed by the author.
Kaseh Esmiralda said...

May_lin : Hait~ sy mesti cepat sembuh...

Eka : doakan Kaseh x kena wabak tu.

Sue : trimas utk petua tu. kaseh cuba praktikkan lps ni...