Kawan2 yg saya Sayang

Tuesday, July 28, 2009

Jiwa tengah Kacau~!!

Semangat saya untuk menulis telah jatuh secara mendadak!

kenapa? apa yang berlaku?...

Huuh~ *sigh*
kenapalah banyak sangat cabaran dan liku-liku untuk mencapai sebuah impian...
bila karya kita diterima oleh pembaca, ada pula rintangan lain yg datang menduga.

orang kata lumrahlah kita lalui kesakitan dahulu sebelum mendapatkan kemanisan dalam mengejar suatu impian.

saat kita putus asa untuk menggapai bintang, ada pula yg sudi menghulur tangan memberi sinar harapan. memberi sebuah semangat untuk kita bangkit semula dari kegagalan. hatta akhirnya dia pula yang putus asa dahulu sebelum cahaya yang dikejar sempat digapai. apa maknanya semua ini? adakah suatu gurauan di pentas dunia. teruk betul~

otak Kaseh dah stuck. semangat dah luntur tatkala nak siapkan chapter AITDS malam tadi.

tutup laptop dan masuk tidur utk tenangkan fikiran.

pagi ni nak pergi kerja dan lupakan semua kejadian yg telah meragut semangat saya tu...

tapi rupanya saya masih gagal untuk tarik semula semangat tu.

solat subuh dan berdoa pada tuhan agar diberi kekuatan untuk mengahadapi semua ini...

lepas tu siap2... gosok tudung and... NOO~~!!! iron tak guna tu dah bakar tudung Kaseh.

my spirit utk pergi kerja semakin down. what should i do now?

menangis macam orang putus cinta. teruk betul!

pergi kerja... oh, no~ akhirnya Kaseh melencongkan Fiona Lime (my car) ke Setia Alam. lepak kat situ sambil usha orang berjogging.(Aku tak ponteng tau, dah call Boss... boleh kire tak ponteng ke tu?)

bosan... lalu buka novel Hlovate(5 tahun 5 bulan). sonok gak... hilang sekejap perasaan teruk di hati ku tadi. tp akhirnya aku bosan. Hlovate~!! apasal buku kau langsung tak masuk otak aku?! amende yang Jo dan Along Serbia ni bercerita? entah! x tau.

campak buku ke belakang seat n drive back to my home...

Hurm~ lepas masuk entry ni Kaseh nak buat ape plak ek??

okey... Kaseh dah dapat plan baeek~ punya... nak pergi Bukit Raja pergi tengok wayang~!! yeah~

Ps : korang semua jangan jadikan perangai kaseh yang satu ni sebagai teladan ya... terutama adik2 yang masih bersekolah tu. Jangan memonteng~

Pss : korang semua plis la bagi komen papepun supaya semangat saya nak menulis kembali semula... tu pun kalau nak bace ending AITDS cepat2...hehe~


Tulus dari hati…

9 comments:

Yume Hime said...

lah kaseh knp jd cam 2...saya sntiasa tgu new n3 utk AITDS..
jgn putus asa..teruskan.
saya sntiasa menyokong..ok

in_an

ANITA ARUSZI said...

kaseh,
jangan jadikan kecewa orang lain sebagai kecewa kita..jalan untuk naik ke atas bukan hanya ada satu sahaja...

ANITA ARUSZI said...

kaseh,
jangan jadikan kecewa orang lain sebagai kecewa kita..jalan untuk naik ke atas bukan hanya ada satu sahaja...

Sue said...

salam kaseh...

mesti bersebab kan kenapa kaseh dalam keadaan macam tuh..!

cua kaseh ke satu tempat yang rileks tenguk matahari, pandang ke langit dan ingat akan kebesaran Ilahi. insya-allah akan mendamaikan jiwa kaseh yang gundah tu..pasal apa tak tau sebab musabab hanya kaseh sorg yg tahu.
kan kaseh yg mengalaminya sendiri...

aper2 yg kaseh lakukan kami sebagai peminat AITDS sentiasa sokong kaseh...

teruskan perjuanganmu dalam berkarya yea.....!

What a strange WorLd... said...

salam kaseh,

saya rasa saya tau apa sebabnya. saya pun rasa macam tu juga masa mula-mula dapat berita tu. but, life must go on. kalau asyik layan rasa kecewa tu, memang tak siaplah cerita kita. macam kak nita cakap, masih ada banyak cara. sama-samalah kita cari jalan tu.

-Nafisya-

Kaseh Esmiralda said...

Trimas in_an... krn menyokong Kaseh

Trimas kak nita...krn beri mutiara kata yg berharga tu

trimas sue... krn cadangan dan sokongan anda

trimas nafisha... krn memahami.

and now... GAMBATTE KASEH~!!

let bygone, be bygone...

Qyn Qyna said...

skunk ney thp nak menulis novel sy pn dah jatuh.. mcm sy dah mls bt novel... sambungan tuk novel cinta ym pn dah lama sy tak masukkan kat dlm blog sy.. huhuhu... knp mcm ney arr?

Anonymous said...

erk...
k. kaseh tinggal kt mane....?
same plak tempat lepak kite....
jj bukit raja....
tp skrg slalu pegi jj bkt tinggi je...
sbb dkt...
bley r jumpe k. kaseh len kali...
huhuhuhu.....
-eyki-

Kaseh Esmiralda said...

Kaseh lepak kat meru klang...
Bukit tinggi ok gak.. tp jauh n malas nak menempuh jam kat klang tu...

x de hallah klu nak dating... kwakwakwa~