Kawan2 yg saya Sayang

Thursday, March 11, 2010

Not Weird But Crazy Overboard... oh~ cinta~

Singgah kembali mencoret sesuatu di blog yang agak dah usang ni... tapi masih belum bersawang sebab masih dijenguk sesekali... hehehe~~

Sorilah kepada bloger2 yg jalan2 singgah blog cik kaseh... sejak kebelakangan ni cik kaseh asyik masuk entry pasal peribadi je... Enovella pun dah berbulan tak up-date... mesti ada yang bosan kan...


Hari ini Cik Kaseh dah lakukan sesuatu yang gila...
gila tahap maksimum!


Cik Kaseh "apahal pulak aku nak start dulu. dia kan lelaki... patut dielah start dulu."
My friend "ape plak... tak de masalah pun kalau kau nak mula dulu. Siti Khadijah dulu pun bukannya nabi muhamad yang pergi lamar dia dulu."

So... saya berfikir semula dengan kata2 tersebut.
tak salah barangkali kalau kita sebagai perempuan mulakan dulu.


& nak dijadikan cerita... pagi tadi, Cik kaseh masuk ofis dan terserempak lagi dgn dat guy... dalam hati ngah berperang... ape aku nak buat? biarkan? senyum dengan dia macam biasa n blah? atau pegi ngorat dia tym tu jugak?? gila!!

Cik Kaseh "Azie, dokumen ni bla bla bla..."
Azie pun cot cet cot cet bagitau pasal dokumen yang perlukan pembetulan tu...

at the other side, si dia tengah berjalan menuju ke pintu belakang... nak ke stor check barang.

Cik Kaseh tak fikir panjang... cik kaseh biarkan Azie membebel sorang2 dan segera kejar si dia.

Cik Kaseh nampak dia masuk bilik stor tu... saya plak terpacak kat luar pintu ofis... macam dah tak centre dok ke hulu ke hilir. dalam hati sebenarnya masih cuak nak pergi jumpa dia ke tak... macam tak berani je rasanya... kalau orang lain tu gamblelah... mmg tak kisah punye... tapi masalahnya dengan dia... ergh~~ sengal cap kapak... adoyai~~

My heart berkata2 "pergi jumpa dia sekarang! anggap je dia sebagai musuh yang perlu di sergah dan dikasi warning!!"

Wut the heck?!!
Ahh... redah je!

Masuk dalam stor...
now hanya ade dia dan saya...
Inilah masanya...

"D, I HATE YOU!!! saya benci saya benci saya benci awakkk!!! huhh!"

Pusing badan dan jalan menonong keluar dari bilik stor.

Dia blur... apa tak nya... dah kena sergah gitu dengan saya secara tiba2..

but then... dia halang saya... "Apasal awak benci saya? saya buat apa?"

"Sebab awak jahat! sebab tulah saya BENCI!" ...Dia buat muka blur kuasa 5... "Saya benci tapi sebenarnya saya nak berkawan dengan awak. sudikah awak berkawan dengan saya?" <-- ayat innocent habis. siap buat mata bling bling dengan harapan dia bagi jawapan gembira pada Kaseh.

...
...
...

diam beberapa saat... "Ok-okey je... saya tak kisah." <-- ini dah ala2 skema jawapan tak nak mengecewakan hati seorang gadis je bunyik... cheit!

"Awak ni kan... ergh~~... sengaja tau. buat saya tertanya2 selama ni... awak dah tau sebenarnya tapi sengaja buat2 tak tahu dengan saya..."

"Tak... Nurul, seb..."

"satu lagi saya nak cakap." <-- memang dasar tak nak kasi chance si dia tu bercakap langsung. "Saya benci awak senyum2 macam tu kat saya. awak ingat menawan sangat ke senyuman awak tu... dah lah langsung tak penah tegur orang... dah bagi no. hp pun tak sudi nak msg orang. huh~" Aku dok membebel merapu apa depan dia pun tak perasan... main cakap ikut sedap mulut je time tu...

"Saya tak nak dari Nadia... saya tunggu tuan punya badan cakap sendiri dekat saya."

What?! kepala dah kona maut dongak pandang dia balik... (apsallah ko tinggi sangat... ambil jarak sikit sebelum kembali bersuara.)... err, apa kes lelaki tunggu perempuan bertindak? cheit!

"so sekarang awak tak nak ke... err, mintakkk..." (sambil gentel2 kain meja dalam bilik stor <-- astaghfirullah, gatainya... anak sapa lah ni... huhuhu) "... nombor saya..."

"Kalau awak nak bagi..." <-- sambil senyum tahap nak menguji jiwa aku. mangkuk!!



Baiklah... drama di atas ditamatkan dengan bunga2 cinta... kahkahkah... cintalah sangat!



Lunch Hour
Mesej dari nombor yg tidak di kenal pasti telah masuk... "Salam... ai, dah lunch ke?"
Cik Kaseh balas "w'salam... tengah lunch. siapa ni?"
dia balas "hurm~ tak dapat teka? tentulah orang yang awak gegar pagi tadi."


Yes! dan di sinilah bermulanya...




Mutiara kata : kalau kail panjang sejengkal... jangan laut hendak diduga... kalau kau rasa mengorat lelaki tu sengal... baik kau bungkus perasaan tu simpan dalam laut mati. <-- ape benda peribahasa ni. ade kena mengena ke kail dan laut? lantaklah labuu~~


p/s : rasa macam dah jumpa my real Ryo-chan lah hari ni... XD


9 comments:

abnormalkah ? said...

hahhaa
tabik ahh .
gile berani .

Aisha @ Sara Hamza said...

Salam Cik Kaseh,

respek ah.terer gle cik kaseh yg mulakan langkah dulu....kalo sye pun sye x berani.....hehe teruskn2 ngan perhubungan ini....hehe

Aina =p said...

salam...

Wah Cik Kaseh... Respect la! Gud luck k utk stage2 yg seterusnya =)

eija said...

wah!! kaseh.. xsgka.. berani nya..hahahaha..chayok lah kasih!! truskan lah berkaseh pas nie yek..

Kaseh Esmiralda said...

@abnormalkah ; dah suka terpaksalah tanggung risiko... huhuhu~

@aisha ; baru nak mula... insyallah... doakanlah saya...

@aina ; tiada cinta datang bergolek... thanx aina.

Kaseh Esmiralda said...

@eija ; huhuhu~ sebenarnya itulah kali pertama sy seberani itu menyergah lelaki yg sy minat... thanx utk kata2 semangat.

Anonymous said...

gaya macam dalam novel je

Kaseh Esmiralda said...

@anonymous ; realiti ni beb...

intan said...

dah ada pakwe yer...hehe