Kawan2 yg saya Sayang

Sunday, January 31, 2010

Makanlah Sireh Tu Kalau Nak Cepat Dipinang.


"Kau serius ke ni?"
"Mestilah... kau fikir benda ni boleh buat main2 ke."
"Sebab tu lah aku tanya betul2... Jadi confirmlah kita nak pergi cuba nasib ni."
"Sudah pasti!"

maka rombongan meminang anak dara orang itu diadakanlah lewat petang selepas zohor hari ini.

Alhamdulillah... semuanya berjalan lancar mengikut perancangan.


"Chop! ... siapa yang pinang siapa? akukah yang dipinang itu? atau akukah yang pergi meminang? (Hello, luar alam sungguhlah kalau Cik kaseh yang pergi meminang anak teruna orang.)


E'ehem~... tenang semua... bukan cik kaseh yang bertunanglah. anak sedara merangkap kawan bergaduh, teman sepermainan dan yang menyambut birthday sama bulan dan lahir sama tahun dengan cik kaseh ... MOHD IDRAKI B. MAT YAZID <-- dia suruh mention nama dia besar2 dalam blog cik kaseh... (Aki, paling kurang pun kena belanja Pizza Hut tau.)



Hantaran dari pihak lelaki, 10 dulang dan dibalas 9 dulang dari pihak perempuan. <-- bukan hantaran kena nombor ganjil ke?... gasaklah! bukan berdosa pun nak letak angka genap.


Ibu Aki merangkap kakak sulung Cik Kaseh bersama dengan bakal menantunya, Cik Iffa (Adoi~ saya lupa nama penuh bakal anak sedara menantu lagi.)

Akhir sekali... sedikit klip video yang teringin nak dikongsikan bersama semua orang.


video


Sampai rumah... "Nurul, pergi makan sireh tu."
Cik Kaseh "Nak buat ape? taknak lah. Tak sedap!"
Orang rumah "Orang tua2 cakap... biar kau cepat dipinang orang pula lepas ni."
Cik Kaseh "Ngaa~~ tak mo lah... orang belom ade pakwe lagi. kang tak pasal2 kena pinang dengan ntah sape2 ntah. dibuatnya dapat pakcik tua gigi rongak, naya je."
"Huarghahaha~~" Semua orang gelak

P/s : Makin seronok kan orang usik aku ngan isu kahwin ni. huhu~... nampaknya kenalah mulakan misi 360 Hari Mencari Kekasih... Eh, silap... Suami sepatutnya.


10 comments:

Liyana said...

hehehehe...thniah buat cik KAseh...
bakal dpt menantu sedara..hehehe..
sme2 la kite mjejaki bakal suami x xtau ble nk jadikan kite sbg istrinya...hahaha..

Kujie said...

kalau budak sorang tu nampak ko guna gambar yg dia snap ni...kembang pecah seluar..


p/s - dok kutik bagai nak pecah rumah ...guna juga..hahahahaha

♥corcraze♥ said...

betul ke?kalu nk mkn sireh utk cari boifren tk leh?
hahaha..

Kaseh Esmiralda said...

Liyana : Sama2... nak cari bakal suami bukan macam nak cari pakwe... tu yang payah tu...

Kaseh Esmiralda said...

Kujie : tak kembang mana pun, k.jie... disebabkan backgroud die yang hampeh tu lah orang terpaksa edit lagi gambar tu. huhu~

Kaseh Esmiralda said...

corcraze : kalau nak cari boifren, kena makan tepak sirehnya... huahahaa~~

hazirah said...

hahaha..namenyer nazifah r..kene ingat 2 btau..hehe





p/s:ini anak buah acik ye..hehe..

Kaseh Esmiralda said...

hazirah : ye ye... aku ingatlah pas ni... tapi aku ingat nama bapak die... sebab sama ngan abang sulung aku... JAMIL. hikhikhik~

bidadaritz said...

ha...ha..ha..
cpat kawin2...

Anonymous said...

[url=http://vkatalogah.ru/]прогон по каталогам
[/url]