Kawan2 yg saya Sayang

Thursday, June 24, 2010

Belanja cukup syarat ke, bang~ *nada sarkastik*

Entry ni dah dua kali saya buat dan delete..
tak tau kenapa... saya rasa tak patut bagi orang baca entry yang menyakitkan hati ni...
maka saya tak publish
tp sebab ada orang cabar saya... & buat saya sakit hati <--dh lah badan sakit lepas eksiden...nk kasi hati saya sakit pula lagi... teruk betul!... sakit luar dan dalam...

anda tentu pernah baca my love story kan...
ada yang kata my love story tu lg best dr enovella yg sy karang
tapi bagi saya... my love story tu... sebenarnya hampeh...
indah khabar dari rupa...

biarpun ianya realiti tapi saya harap itu cuma mimpi saja
kerana realiti yang sebenar sangatlah terbalik!

Saya tak tahu perlu mula dari mana...
sebab setiap entry yg berkaitan dan status dlm FB adakalanya membuatkan seseorang PERASAN!

Ok... mari mula dengan malam yang membosankan tu...
(kisah seringkas mungkin sbb tak nak bagi korang penat baca)

Saya tak ingat dh berapa bulan lepas... kiranya masa saya feeling kat dialah... tp disebabkan malam yang membosankan+hampeh tu... saya terus xde hati dekat si dia...


Dia ajak saya keluar tengok wayang...saya rasa malas sebab dia ajak tengok KL Drift yang saya tak minat tu(motif-sebab tak minat shamsul Yusuf)... tapi sebab dia ajak skali awek sebilik dengan saya, maka saya pun pergilah... tak teragak2 nak pergi sebab bukannya pergi dating pun... juz hanging out ngan kawan2...

pakai sesimple mungkin sbb ajak pun dh last minute... sampai sana wayang dh start... bising jugak dia sbb saya lambat... <--sape soh ajak last minute, ngok!..

tak sempat ckp pape...(kenalkan kawan die kat saya pun tak...teruknya)... terus masuk panggung... layan KL Drift sampai habis... pastu blah...

benti sat gi toilet... dia ngan member die blah dulu... kata tunggu kat kedai makan... tinggalkan saya ngan awek sebilik ngan saya? owhh~~ takpe, sabar jelah...(walaupun dalam hati ada sikit rasa terbakar)

jumpa kat kedai makan yang dijanjikan... order makan... tapi kat meja tu cuma ber3... saya, awek sebilik ngan saya & kawan  si dia... mana si dia pergi???... dia melepak kat meja lain bersama kawan2 dia yang lain...UNTIL THE END!

Nasi yang saya telan rasa berpasir... air yang saya minum rasa tawar... suasana dekat meja makan kami sangatlah suram... macam orang tengah berkabung sedangkan meja yg kat sebelah tu happy sakan! Si dia tengah seronok dengan teman2nya tanpa menghiraukan kami di sini...

Saya tak nak merosakkan suasana... maka cuba bersembang apa saja dengan kawan si dia tadi... malangnya bila mamat yang sorang lagi ni macam pendiam kot(ke malu?)... saya tanya sepatah dia jawab sepatah... saya tak bertanya, dia diam... last sekali saya dengan awek sebilik ngan saya bersembang sesama sendiri.

Saya tak de selera nak makan... nasi saya awek sebilik ngan saya tu yg habiskan... saya rasa malam ni langsung tak seronok... hanya sekeping memori paling membosankan yang ditinggalkan oleh si dia... saya rasa sangat tak seronok sampai tahap rasa macam nak pulangkan balik duit yang dia belanja saya ngan awek sebilik ngan saya malam itu.

Memang saya sakit hati sampai sekarang...sebab sampai kami habis makan pun dia tak lepak bersama kami...makan minum semua kat meja lain ngan kawan2 dia... kitorang ni dibiarkan macam tunggul... saya n awek sebilik ngan saya terasa dianggap seperti kucing... si dia belanja kami untuk cukup syarat malam tu saja...

Cik kaseh tak kuasa nak tunggu lama2 kat situ... tarik awek sebilik ngan saya blah! balik saja memandangkan sampai kami habis makan pun dia tak berganjak nak ke meja kami...

Owh~ memang bosan... dah lah tengok movie yang saya tak minat... rasa macam keluar berdua dengan awek sebilik ngan saya saja... yang lagi dua orang tu ala2 halimunan saja pulak...


::Korang ada pandangan dengan kisah di atas?::




P/s : Kisah agak panjang maka bersambung next entry... tentang hari yang berikutnya.


6 comments:

----yan azna---- said...

poyo nyer si dia tuh!!!

Miss Kira said...

sis eksiden??
eksiden apa??

perghh!! klau kira la, mmg dah blah dr situ dah..
dah la ajak kita kuaq pastu uat bodo plak...

bidadari cinta said...

kalau sy jadi cik kaseh,
sy akan sound direct pd dia.depan kwn2 dia. biar dia rasa!
knp nak ajak kita kuar klu dia sekadar nak jadikan kt peneman tgk wayang je..? or peneman dia makan2.
kdg2 mmg kwn tu penting tp hati org lain kena jaga gak.kt bukan tunggul atau hak milik dia pun.
lg pulak, mmg betul kata yan azna tu, mmg poyo habis dia tuuu...!

Kaseh Esmiralda said...

kisah cinta sy tak sempat bermula...dh tamat 3 bulan lepas sebenarnya...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

ok.. rasa nak lempang orang itu.. kuang ajor tul.. apa motip ajak u kalau mcm tuh.. adusss.. ini macam punya org pun ada...? huhuhuhu

alert : minta delete.. ada di semua pc di dunya.. propaganda zionist ...

cik kedondong said...

gila haram kua camtu..nsb ko ada kawan gak..kalo ko sorg2 je ngn kawan die?tak terkulat2 ko?