Kawan2 yg saya Sayang

Sunday, June 13, 2010

Anak pungut yang pandai minta simpati


Betapa kiutnyer kau tido
disebabkan kecomelan dan kebijakan kau memikat Cik kaseh
maka senyap2 Cik Kaseh telah menyeludup si comel ini masuk ke dalam bilik saya


Ni kalau my kakak tau...sure dia pot pet pot pet 
(my kakak sangatlah anti dengan spesis berbulu yang comel ni)


Pagi tadi, buka je pintu rumah
si comel yang belum kuberi nama ini
terpacak di hadapan pintu sambil buat mata blink2 ala2 Pussy in boot(Shrek)
siap buat suara comel minta belas kasihan


Cik Kaseh malas nak layan
kalihkan dia ketepi guna kaki je sebab dia halang laluan orang


si comel ni plak tidak putus asa untuk tarik perhatian Cik kaseh
sibuk buat suara manja n gesel2 badan kat kaki cik kaseh


sehingga akhirnya dia berjaya memikat Cik kaseh
sebelum my kakak sedar cik kaseh senyap2
seludup dia masuk ke bilik


dia lapar... cik kasi makan
dah puas makan dan buat sepah dlm bilik
dia sibuk ajak cik kaseh n awek sebilik dengan saya main
bila dah penat nak layan
kitorang biarkan je dia main sorang2


boleh pula dia panjat badan Cik Kaseh
n main lompat2 kat atas my lappy
geram je ngan si comel ni...
ganggu orang nak bloging!


tapi akhirnya dia penat
n tertidur di sebelah bakul baju kotor kitorang
sebab dia sangat kawaii~~ maka cik kaseh pun sempatlah snap pic dia
n masuk dalam entry edisi tengah hari




P/s ; hehe~rajinnya saya buat entry hari ini... dah 2 entry dah pagi ini

9 comments:

faye said...

hai...blogwalking....

Ery Farieha said...

comell
:)

ayaa alyy said...

kucing i skg pon jmpa tepi jln je. msa tuh ade rkete nk langgar dier

Kaseh Esmiralda said...

sy mudah bersimpati dengan binatang..n mudah terpikat dengan benda2 yg comel..huhuhu~~

ProPiTo said...

tomey.. hehe.. rumah saya ada 9 kucing. bapak kucing, mak kucing, nenek kucin, anak kucin ^__^

Kaseh Esmiralda said...

@propito; wahh~~ bestnye..cik kaseh x leh bela kucing.tuan rumah paling anti ngan kucing...tp kat rumah family kat kampung mmg bela kucing..

tutttutt said...

selalu memang camtu kan, kite layan sikit je nanti die ikutla kaki gi merata-rata.

leceh pun ada, tapi tak sampai hati nak tinggalkan. daah rase bersalah.

jadi kesimpulannye jgn layan terus, ataupun kalau nak layan tu sila pakai topeng ke hape ke bagi die tak kenal, mcm anonymous la katekan.

oh panjang pulak :D

Hapiz Rahman said...

teruskanlah menyanyangi binatang.. :)

red_hikari said...

mcam kucing tok sy.......hehe
comey sngt.......
kt rumh sy pun ad.....