Kawan2 yg saya Sayang

Saturday, February 20, 2010

Tanda berkirim salam... signal ke tu?

halluu~~ bloger~~
hari ni Cik Kaseh dah masuk balik mood nak berfoye-foye dalam blog.

bulan February kali ini merupakan fasa baru dalam kehidupan Cik kaseh. I start my new life right now. kerja baru, kawan baru dan waktu kerja baru dengan kesibukan yang tahap super dengan tugas2 baru. penat gile vavenglah skang ni... hari2 balik pukul 7.00 malam. tak sempat nak berfoye2 n bersantai2 tetiba je dah masuk waktu maghrib.

huhuhu~~ kadang tu hari ahad pun boss panggil kerja... sobs~... tapi I enjoy coz I have many2 friends at here (^o^). tapikan dalam ramai2 kawan tu tetiba muncul pula encik yang tidak dikenal pasti cuba nak masuk line... <-- tak tau nak discribe camne sebab dia suke main sembunyi2 lah...



Receptionist : Nurul, si dia kirim salam pada awak.
Cik Kaseh : waalaikumsalam.
Receptionist : awak tak nak tau siapa dia ke?
Cik Kaseh : kalau awak bagi tau pun saya bukannya kenal. saya baru kerja berapa minggu kat sini... n saya tak berminat pun nak ambik tahu.

Cik Receptionist buat muka kecewa sebab reaksi Cik Kaseh yang tak excited.


The next day...

Cik Receptionist : Nurul, budak tu kirim salam lagi dekat awak.
Cik Kaseh : Iye ke... wa'alaikumsalam... <-- jawab dengan muka takde perasaan. tak curious langsung nak tahu siapakah gerangan yang berkirim salam tu.


The next next day...

Cik Receptionist : Nurul... dia...
Cik Kaseh : Kirim salam lagi...

Cik Receptionist senyum je pada Cik Kaseh.

Cik Receptionist : ha'ah.
Cik Kaseh : kirim salam je ke... apalah~~

itulah yang berlaku dalam beberapa minggu ni setiap kali Cik Kaseh masuk ofis. selain daripada berkirim salam, dia memang tak kirim papepun pada cik kaseh... (kalau kirim bunga ke, coklat ke... ok gak... apadaa...)

tapi akhirnya Cik Kaseh dah tau siapa mahkluk tuhan yang selalu berkirim salam tu. rupa2nya memang Cik Kaseh selalu jumpa dia setiap kali masuk production office.

Okey... Cik Kaseh dah tau siapa dia... tapi actually saya cuma tahu orangnya... tentang dirinya saya tak tahu. nak siasat latar belakangnya? oh, no way... mungkin kalau orang lain akan buat tapi Kaseh Esmiralda takkan lakukannya. <-- tak tau sama ada takut atau ego tinggi, nak tunggu sampai si dia start dulu. hahaha~~

by the way... ade lagi cerita pasal si dia tu... cik kaseh rasa nak kongsi dengan korang semua sebab hati ni tengah geram gile plus sakit hati dengan dia. tak tau nak luah kat mana, so tulis jelah kat entry ni... harap ada orang sudi beri pandangan dengan situasi saya ni.



P/S : Cik kaseh berani start dulu kalau si dia tu darah type A. kuikuikui~~ I admirer dengan lelaki type A lepas tengok U-Kiss Vampire.

13 comments:

TMUkmkd said...

aku A :p
A+

masalahnya aku bukan vampire dalam cite twilight ataupun siong.

tapi kalau berkirim salam tu.. entah la.
mak wa kata jangan jawab salam orang yang tak kenal!

Kaseh Esmiralda said...

hohoho~~ aku jawab salam orang darah type A even tak kenal orang tu... bleh ke?? ... putus fius...

ieQa sWetLuv said...

wahh..kirim salam ade makne tu kowt cik kaseh..hati2 la ye hehehe

Kaseh Esmiralda said...

hati2 lah ni... jgn sampai terjatuh hati dahlah... ada plak yg makan hati kang.

hananorisa said...

my arwah x-senior said...
kita tak boleh jawap salam org yang kita tak kenal...terutamanya klu dia bukan muhrim kita...
tak tahu lah apa maksud dia..
tp conclusiopnya adalah...
siapapun lelaki yang bukan muhrim kirim salam kat kita...kita tak boleh balas...

Miss Kira said...

lps ni KIra dpt jemputan majlis kawen cik kaseh la.. hehehe

mie said...

alahai...
gue type B...
melepas la!!!
nak kena tukar darah type A la...
hahhaaaa

Kaseh Esmiralda said...

hananorisa: oh yeke... Cik kaseh tak tau pun... so, bye2 jelah kat si mistery guy tu... hahaha~

Miss Kira: tunggu aku dpt Mr Type A dulu... kuikuikui~

Mie: owh, type B... B tak serasi ngan O... tp bleh jd besfren. ;)

TMUkmkd said...

@kaseh haha boleh kot :D

bidadaritz said...

adoi klakarnyer....

x per syer raser jodoh c.kaseh nk smpai dah turrr

kekekeke...

cik ian@aH Lian~ said...

haha,
comel deh!

cik ian: cik kaseh, cik ian kirim salam.

cik kaseh: ... [?]

Kaseh Esmiralda said...

@cik ian hananorisa ckp x bleh jwb salam org yg kite tak kenal... hahaha~

hananorisa said...

eh, bukan lah...kita tak boleh jwb salam org yg bukan muhrim (lelaki bukan muhrim)...kalau perempuan tak mengapa.....sama jugak lelaki tak boleh jwb salam perempuan yg bukan muhrimnya...*sila jgn salah faham disini ya*..hehehehe...