Kawan2 yg saya Sayang

Wednesday, April 1, 2009

Kerja...KERJA...kerje...kerr... Arghh~~!!

kerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerjakerja...

Argh~~!! Tensionnye akuu~~!!
Kerja bosan... tak kerja pun bosan... habis nak buat apa ni...??
Aduss... bengangnyee...

Bila menganggur rasa tertekan gila n hope cecepat dapat kerja...
bila dah kerja... pun tertekan jugak... tertekan dengan bebanan kerja pula...

hurm... rasenya apa yang lagi best? blajar? Erk~ tak payah piki lah... sama saja. belajar ke kerja ke tanam anggur ke... akan ada tym seronok dan bosannya.

BETUL!
tapi kalau kita optimis dan berfikiran positif, percayalah semuanya akan berjalan dengan lancar biarpun hari ini kita rasa macam dah putus asa dengan apa yang kita buat... rasa diri ni bodoh dan tak berguna... rasa macam nak terjun bangunan atau sekurang-kurangnya tanam kepala dalam tanah untuk tutup muka malu kita... Tapi bila kita bertenang dan optimis menghadapi suatu masalah, kita akan nampak hikmah disebalik masalah yang menimpa kita. Dan setiap masalah itu pasti ada jalan penyelesaiannya...

Kata-kata ini bukan ditujukan kepada sesiapa tapi sekadar luahan perasaan Kaseh sendiri yang tengah tension lepas balik kerja. huu~~

P/S : Satu benda yang aku tak pernah tension... tulis novel... dan satu perkara yang akan aku buat bila tension ialah baca balik cerita2 fantasi yg aku karang... so, now i want to back home and layan some novella yg agak2 cute n sweet... Chiow~

2 comments:

in_an said...

smelah kte...tension keje..tp pe pun saya suke bc cite angle in devil suit awk 2..sweet

Kaseh Esmiralda said...

terima kasih in_an...