Kawan2 yg saya Sayang

Monday, April 20, 2009

Hari Ahad yg Gila

Gila? kenapa Kaseh kata gila... sebabnya perempuan suci seperti Kaseh Esmiralda (sucilah sangat. poyo habis tak ingat!) telah melaburkan banyak wang semata-mata demi Novel dan DVD sempena Pesta buku di PWTC.




biarlah membazir sikit demi kepuasan nafsu seorang kipas susah mati Hlovate,Ramli Awang Murshid dan artis Jepun. tapi actually inilah penjimatan berganda tau. percaya atau tak semua yg Kaseh beli di atas tak sampai pun mencecah RM 150.00. kalau hari biasa comfirm kena standby RM200 tau.



Actually Kaseh bukannya penggila novel2 malaya ni walaupun diri sendiri seorang penulis. tp kalau sebut panulis yg paling Kaseh layan... dua ni lah. Ramlee Awang Murshid n yg terbaru Hlovate. RAM punya novel mmg diluar imaginasi Kaseh. mmg susah nak buat novel genre mcm dia punya novel. susah tahap karma! Hlovate pula, Kaseh layan dia sebab novel dia memang masuk dengan jiwa Kaseh yg dh dewasa tapi macam tak berapa nak dewasa lagi ni.



N da last thing yg dah jadi koleksi Kaseh skarang... inilah dia. dua DVD konsert ter latest KAT-TUN & Arashi.Yg belah kiri tu Arashi Tour08. dekat Tokyo Dome. n another 1 tu Konsert Queen Of Pirate drp KAT-TUN. yg ni pun dekat Tokyo Dome gak... Queen Of Pirate? cam penah dengar kan. ok, yg ni memang Kaseh ngaku, nama gelaran watak Leah dalam AITDS tu mmg Kaseh ambil dr sini. n Nama Leah tu sempena nama Leah Dizon, artis wanita yg Kaseh agak anti...

5 comments:

white_rose said...

alahai..
syokknya dpr borong novel bnyk2,,
nk p xbleh..
tgk je la..

Nur'Ain Illiyana said...

huhuhu...
dengkinya...
saya memang minat+suka giler vovel yg ramlee awang murshid tulis...
nak g pesta buku tapi xley g..
jauh...
huhuhu...
hijab sang pencinta tu mmg best giler ar...
tombiruo xsah cakap ar...
mmg syok sgt baca kn...
mikhail mesti best kn?..
dengkinya!!!..
nak jugak!!!!!!!!!!!

Dyazz said...

waa....best2!!dyazz pun br g td coz ari ni univ cuti..mjls convocation kat pwtc gak~hehe....bli 2 novel jew...cr novel kak anita aruszi x jmpe..huhu..pas2 bli apa lg ntah..yg pasti duet utk bli kasut da abes..haha~

polaris stars said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! ni yg nak nages nih... kaseh leh g pesta buku tu, siap boleh angkut lagi karya hlovate tu...dah la susah nak dpt karya dia huuuuuu sedihnyaaaaa.....tak aci lah kaseh...

anyway, bila nak sambung citer aitds??? lama tunggu tak ada entry baru... busy ker???

Kaseh Esmiralda said...

To white Rose : ala~ ciannye awak x dpt pegi pesta buku...

To Nor'ain : hakhakhak... jealous ke. sorila menunjuk2 kt awk kan. Hijab Sang Pencinta tu Kaseh tak bace lg tapi dh selak ending die. cm tragis je... x sabar nak baca.

To Dyazz : Ooo... Dyazz Konvo semalam ek (isnin) tahniah... Omedeto gozaimasu~... anak sedara Kaseh pun nak konvo Khamis ni. sonok je...

To Polaris : Ala cyg2... jgnlah nangis. Jahat kan Kaseh ni. saje je nak menunjuk kat korang semua pe yg kaseh beli kt pesta buku tu. kihkihkih...

AITDS hr Rabu ni Kaseh upload entry baru. so jgn lupa bace~