Kawan2 yg saya Sayang

Saturday, April 30, 2011

Entri buku dan penggemar buku di PESTA BUKU ANTARABANGSA KL

Penat ah hari nih...
Ramai gilak manusia di PBAKL hari nih...
almaklumlah... cuti kan
lagipun minggu terakhir pesta buku
jadi 
ramailah yang pakat2 turun beramai2 memeriahkan acara 
MEMBELI BUKU
hehehehe~~

Apa yang Cik Kaseh dapat hari ini?


Nilah hasil yang kudapat selama beberapa jam menempuhi lautan manusia di PWTC
haish~~sempat capai empat yang terbaik (rasanya?) je...

Dua buah buku karya Norhayati Berahim 
(suggestion Nemo)
dan dua novel keluaran Kaki Novel
yang agak mendapat perhatian pembaca...
(memang berani mati je beli... kalau best memang berbaloi-baloilah cik kaseh terseksa merentasi lautan manusia tadi...huhuhu)

Mana satu antara 4 novel ni cik kaseh nak baca dulu ye?
hahaha~~ saya memang seorang yang malas untuk memulakan bacaan
so apakata nak mula dengan novel yang paling NIPIS dulu...
BAJU PENGANTIN MAK ANDAM

cik kaseh dah baca beberapa bab buku ni tadi...
so far so good...
insyaallah akan buat sedikit coretan pasal novel ni
di blog tak semenggah ni...hehehe

Lagi apa yang Cik kaseh dapat hari ni?

owh~~ WDH sy nampak tembam dlm pic nih...huhuhu

Saya dapat jumpa Norhayati berahim...
dpt autograph die lagi yuu~~
ehehehe~~
(Cik Kaseh yang kununnya telah divirus ngn buku2 NB oleh si Nemo)

Lagi lagi...apa lagi Cik Kaseh dapat di pesta buku?

dah habis dah... 
tu je yang cik kaseh dapat
hanging out ngan anak saudara dan adik...ape yang aku dapat...
selain melaburkan fulus untuk adik ku itu juga...
extra... best ah, dapat lepaking with my PAKWE(nemo),n Nemo's friend, Awek sebilik ngan Cik Kaseh dan Huda(anak kak long saya)... owh, terlupa nak sebut seorang kumbang dalam group kami hari ini iaitu
Adi Oh Adiy... adik YANG SAYA TAK BERAPA NAK SAYANG TUH....

ok...tu je entri ringkas tentang PESTA BUKU ANTARABANGSA KL

~adios~

7 comments:

Miss Kira said...

bju pengantin mak andam memang best..kira dah bca dah..hehehe

mahirahnazlim said...

bestnyer dpt pegi pesta buku . ni kirim ngn mmbe jer haha

Liyana Syazwani Jaafar said...

hai, cik kasih...

waaa...ade buku y same la...yana beli 8 buah sumenye....hahahaha...

ntah bile la nk abis bace tu....

dok serabut ngan angka-angka y dok menari atas kertas ni...huhuhu...

Kaseh Esmiralda said...

@Kira ; bestlah kot...sbb cik kaseh boleh baca sampai 9bab sekali baca tadi, walaupun cite die 1bab je bukan main panjang berjela...hehehe~~~

@mahirah ; best+penat... tp berbaloilah sbb dapat hasil.

@liyana ; peh~ 8buah buku...hebat...

Kujie said...

Kak zi dgn Intan, Nomi dn Halida pun ada kt sana semalam... kami sampai kul 11.

Patut bau semlm je dlm sesak2 tu..,,rupe2nya bau acik Nughul ..( yg ni intan suruh tulieh )

Kaseh Esmiralda said...

@kujie ; laa..awat x habaq... klu tak leh gathering satu family...nurul gi ngn zira n adi, kebetulan terjumpa huda...

huhu~~kitorang sampai awal sketlah...10.00 pg dok bersesak dlm PWTC dah...pkl 12.00 dh cabut balik(tak balik pun sebenarnya...merewang gi tmpt lain plak pas tuh..kuikuikui)

Kujie said...

kita org kul 1 pun dah keluar, tak larat nk dok lelama....perlukan oksigen dlm tu.

g the Mall...makan kt sana. Kul 2 balik