Kawan2 yg saya Sayang

Saturday, January 1, 2011

si PEMUJA MALAYA... siapakah?




Siapa pujaan malaya anda pada waktu ini?
saya?... HARIMAU MALAYA, skuad bola sepak kita kowt.. wakaka~~

tak tahulah kenapa... tapi bila dengar lagu ni tiba2 nama Khairul Fahmi Che Mat pula yang melintas dekat otak... bukanlah maksudnya saya sedang memuja penjaga gol terbaik negara yang baru mengharumkan nama negara kita tu... tapi nak tergelak juga dibuatnya bila baca dekat Twitter berkenaan trending dia baru2 ini...

untuk pengatahuan bersama Indonesia merupakan pengguna laman sosial TWITTER ke-3 terluas di seluruh dunia. Maka disebabkan perkara2 hangat yang berlaku sejak kebelakangan ini, nama Malaysia pun turut famous satu dunia disebabkan trending2 yang dibuat oleh mereka di laman Twitter.

berbalik kepada cerita asal..kenapa Cik Kaseh nak tergelak pasal trending Twitter tadi...
kisahnya.. I sajelah klik trending KHAIRUL FAHMI (yg tak pasal2 naik trending masa final match Suzuki Cup tu) ...dan saya dapati ramai cewek2 indon sudah jatuh hati dengan Fahmi ni.. baca post2 dalam twitter tu buat saya tersenyum panjang je... before game punyalah teruk diorang kutuk n maki kita.. lepas game, tak pasal2 si KHAIRUL FAHMI ni jadi PUJAAN SATU MALAYA... bukan setakat rakyat Malaysia malah INDONESIA juga...

cewek2 indon ni bilang muka Fahmi macam artis seberang... DANIEL MANANTA
korang rase same ke?



but for me, muka Fahmi yang ala2 artis korea jepun ni.. macam HIDETOSHI NAKATA , pemain kebangsaan JEPUN lah...



layan sket lirik lagu PUJAAN MALAYA - ADZRIN ADZHAR


Pujaan malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu


Hati dihantu bayangan mu
Rindu termimpi tiap waktu
Ow ow woh


Cinta bercampur curiga
Kerna kau satu-satunya
Pujaan malaya


Hei sayang ku
Akulah pemuja mu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga


( ai yai yai yai )


Korus
Tiada apa dapat menghalang
Tiada kau aku gila bayang
Tiada cinta mu ku tak senang


Cemburu resah ku tak menentu
Diri mu segalanya sempurna
Oh kanda sungguh aku tergoda
Pujaan malaya


This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cinta mu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cinta ku
Come on my baby
Let’s get it on


Terbang cinta mu buat ku layang
Renyuk resah bila kau pujuk (Ow ow woh)
Mama bilang jangan ku percaya
Lelaki akan memuja hanya pada mulanya


Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana


Ulang korus


Cemburu
Ai yai yai yai
Resah ku tak menentu
Diri mu pujaan malaya


Sungguh ku tergoda
Bahagia






P/S : kenapa Cik Kaseh pakai logo skuad bola sepak negara dkt FB tu... sejak bila addict terlebih dengan bola ni?.. jawapannya sebab haritu saya dah janji dgn FBs utk pakai logo tu selama sebulan if Malaysia menang SUZUKI CUP... ^^


3 comments:

mahirahnazlim said...

ehehe suke suke Khairul Fahmi ! haha
pujaan malaya teruss

mira ;) said...

indon ni tak boleh blah laa !
takde pendirian langsung :P

Fazo said...

Pujaan Malaya mmg untuk Harimau Malaya! ngaauummm! hehe