Kawan2 yg saya Sayang

Sunday, June 7, 2009

Chik Kaseh,Che Kodok&Cik Donut ~Terjun Sungai~


CHE KODOK : Chik Kaseh, esok cuti, jom lah kita kuar jenjalan.
CHIK KASEH : nak gi mane? tengok wayang, shopping or jalan2 carik pasal kat KL. cepat pilih.
CIK DONUT : Ala, bosanlah asyik pegi tempat camtu. Chik Kaseh bawaklah kami ke tempat yg lg advance... macam pegi seremban ke... Melaka ke... Port Dickson ke... tak pun pegi Langkawi!
CHIK KASEH : Woi, budok! otak ko tarok kat lutut ke?! nak pegi tmpt peranginan macam tu kenalah rancang awal2. ni dah last minit baru nak habaq mai kat aku. nak kene sekeh lah tu.
CHE KODOK : Kita mandi air terjun nak tak.

~Serentak Kaseh dan Cik Donut paling pada Che Kodok.

CHIK KASEH & CIK DONUT : Gud idea~!!
KAMI BERTIGA : Yeah~~ jom mandi air terjun!
CHIK KASEH : tapi kita nak mandi air terjun kat mana?
CHE KODOK : tak yah jauh2. kita pegi saja Ulu Yam. amacam?
CIK DONUT : setuju!

~pagi keesokannya juga kami bersiap utk ke Ulu Yam. (Erm, plus Ibu, abah Cik Donut n dua orang anak buah Chik Kaseh gak.) exited tak ingat tym ni. maklumlah, dah lama tak Chebush! dalam air terjun. Pegi naik dua buah kreta. kreta abah Cik Donut n kreta Kaseh...

Diz is my car... nama ia sepatutnya Fiona Lime..tp sbb tuan dia suka men'capap'kan nama dia sendiri tu yg tarok stiker nama sendiri.. hakhakhak~


~perjalanan ke Ulu Yam mengambil masa yang lama(tak lama mane pun tp sbb tak penah pegi tu yg terasa lama gila).


Cuba teka ini tgn siapa?... huh, mestilah tgn Kaseh sbb sy punye kreta, mestilah Kaseh yg pandu. nak kasi Che Kodok @ cik Donut bawa... mahu lingkup Fiona Lime kesayangan aku nih...

~dan akhirnya setelah meredah hutan, bukit bukau dan segala rintangan, akhirnya kami tiba di tmpt yg dituju. (huhuhu~ jauh nak mam$%^. sibuk nak cari tmpt yg privacy kononnya smpi tersesat2. dasat tol!...Cik Donut dh cuak tym aku redah jalan kecil lagi sunyi. sibuk soh aku patah balik. yg Che Kodok plak lg dasat, gi tahan orang kat tengah jalan. sib baik org tu bawak kreta slow... Fuh~ macam2 hal btol!)

~sampai je kat sungai, apalagi... CHEBUSH!! lah kitorang sume. hahahah~!!


~Chik Kaseh : Woi, Che Kodok! konon comel lah buat aksi gitu.
(Che Kodok-baju hitan, dok kat tengah2)


Che Kodok : Mana Chik Kaseh menghilang. cuba korang semua kesan dimana Chik Kaseh Esmiralda.(makcik sorang tu mmg susah nak diajak bergambar.)
Cik Donut : Kau kecohlah, Che Kodok. snap ajelah pic aku ngan ibu ni...


Chik Kaseh : Che Kodok posing kat dalam air. gila sejuk dowh air sungai tu... dan sangat deras.



Chik Kaseh : aksi Cik Donut pula... bajet bergayalah kau ni Cik Donut! (Hmph, adakah aku ditakdirkan utk menjadi tukang ambik gambar dan driver korang? hampeh!)


~Itu saja entry untuk kali ini. balik petang tu memang penat tak hengat. dlm kreta, Che Kodok n Cik donut terus tido. mangkuk dua ekor tu mmg nak kena hentak ngan Kaseh. aku penat2 memandu, dey all dua orang seronok pergi ke alam kayangan plak. huhuhu~ nasib akulah dpt member cmtu...tp apa-apa hal pun aku happy, coz sbb dua makhluk ni jugalah hidup aku ceria setiap hari~ =))



Tulus dari hati…

2 comments:

MaY_LiN said...

kaseh..
jom g terjun tiruk..

BabyIn said...

acikkkkkkkkkkkkkkkk nuyulllllllllll....

tak aci, g tak ajak intan...dah tu lalu dekat rumah intan


tak aci..acik nuyul pilih kaseh!